Η Εορτή της Αγίας Ειρήνης

 

Με λαμπρότητα πανηγύρισε τη Δευτέρα 5 Μαΐου το εξωκκλήσιο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης της Ενορίας Μακρυλιάς Ιεράπετρας.
Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο στο πλήθος των πιστών που κατέκλυσε τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Γεώργιος Προεστάκης.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη ζωντανή παρουσία των Αγίων στη ζωή των πιστών και στην οφειλόμενη τιμή της μνήμης τους, επισημαίνοντας ότι η Αγία Ειρήνη αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στον Νυμφίο της Εκκλησίας μας, τον Αναστάντα Κύριο Ιησού Χριστό.


Μέσα στην ευφροσύνη της αναστάσιμης περιόδου εορτάστηκε τη Δευτέρα 5 Μαΐου η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Κουτσουρά.
Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, συμπαραστατούμενος από Εφημερίους των Ενοριών Κουτσουρά, Λιθινών, Μαύρου Κολύμπου και Γούδουρα, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και μίλησε επίκαιρα στο πλήθος των πιστών που κατέκλυσε τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο και τα μαρτύρια της Αγίας Ειρήνης, χάρη στην οποία βαπτίσθηκαν Χριστιανοί τρεις χιλιάδες άνθρωποι.
Στην πανήγυρη παρέστησαν πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή, ανάμεσα στον οποίο ήταν ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Γ. Προεστάκης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Λασιθίου κ. Ν. Παπαβασιλείου.