Η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Θαυματουργού

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών από την επαρχία Σητείας πανηγύρισε την Τετάρτη 27 Αυγούστου, μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Παπαγιαννάδων Σητείας.
Το απόγευμα της Τρίτης 26 Αυγούστου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα, μιλώντας για τη θαυμαστή εύρεση της εικόνος του και τα φρικτά μαρτύρια του θαυματουργού αγίου σύμφωνα με την εικονογραφική παράσταση, επειδή ομολόγησε τη χριστιανική του πίστη και αρνήθηκε να προσφέρει θυσία στους ειδωλολατρικούς θεούς.


Στην ακολουθία έλαβαν μέρος Εφημέριοι της ευρύτερης περιοχής και συμμετείχαν πολλοί πιστοί, μεταξύ των οποίων ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Λεύκης του Δήμου Σητείας κ. Γ. Δρακάκης, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Νικ. Κοζυράκης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας κ. Ι. Σφενδουράκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λασιθίου κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.
Aνήμερα της εορτής, Τετάρτη 27/8, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος παρέστη συμπροσευχόμενος κατά τη θεία Λειτουργία που τελέθηκε στον Ιερό Ναό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου πόλεως Ιεράπετρας, όπου τέλεσε το μνημόσυνο του μακαριστού Δημητρίου Γ. Σφακιανάκη.