Απονομή οφφικίου του Σταυροφόρου Πρωτοπρεσβυτέρου
 στον Εφημέριο Κουτσουναρίου κατά τον Αρχιερατικό Εσπερινό
της πανηγύρεως του Ι. Ναού Αγ. Τεσσαράκοντα

Με τη δέουσα ιεροπρέπεια και μεγάλη συμμετοχή των πιστών της ευρύτερης περιοχής πανηγύρισε την Κυριακήτης Ορθοδοξίας, 9 Μαρτίου, εορτή της μνήμης των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός Κουτσουναρίου Ιεράπετρας.
Το εσπέρας του Σαββάτου 8 Μαρτίου τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού, κατά την οποία χοροστάτησε οΣεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος και έλαβαν μέρος Εφημέριοι της περιοχής. Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους  και μίλησε κατάλληλα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα για το θαυμαστό μαρτύριο των τιμωμένων Αγίων μέσα στην παγωμένη λίμνη της Σεβάστειας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη θεοκοινωνίας του ανθρώπουκαι αποφυγής της αυτονόμησής του από τον Δημιουργό Του και της αποστασίας του από τον υψηλό προορισμό της ζωής του.


Tέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος απένειμε το οφφίκιο του Σταυροφόρου Πρωτοπρεσβυτέρου στον Αιδεσιμώτατο Εφημέριο της Ενορίας π. Ιωάννη Βουγιουκλή, ως αναγνώριση της τεσσαρακονταπενταετούς ιερατικής διακονίας του και της συνολικής προσφοράς του στις Ενορίες Φέρμων, Κουτσουναρίου και Αγίου Ιωάννου Ιεράπετρας. 
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, η περιφορά των ιερών εικόνων και η ανάγνωση του«Συνοδικού»τηςΟρθοδοξίας, και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία.