Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Ισιδώρου στον Κάβο Σίδερο Σητείας


Mε μεγάλη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού της ευρύτερης περιοχής Σητείας, αλλά και άλλων περιοχών του Λασιθίου και της Κρήτης, πανηγύρισε την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, μνήμη του Οσίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου, ο φερώνυμος Ιερός Ναός στο μοναδικής ομορφιάς ακρωτήριο Κάβο Σίδερο, μετόχι της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας Ακρωτηριανής Τοπλού, στο ανατολικότερο σημείο της Μεγαλονήσου και εντός της Προκεχωρημένης Ναυτικής Βάσης «ΚΥΡΙΑΜΑΔΙΟΥ».
Το εσπέρας της Δευτέρας 3 Φεβρουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον  Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Κύριλλο Διαμαντάκη, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεο Σπανουδάκη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Στ´ Αρχιερατικής Περιφέρειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Γεώργιο Μαλλιωτάκη, τον Εφημέριο Καλλονής Ηρακλείου π. Μηνά Λαμπράκη, και Εφημερίους της ευρύτερης περιοχής, χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο.


Ο Σεβ. κ. Ευγένιος μίλησε επίκαιρα στο πολυπληθές εκκλησίασμα για την αγιότητα ως αναγκαιότητα στην καθημερινή ζωή και ως γνώρισμα του χριστιανού, όπως έπραξε ο τιμώμενος Άγιος Ισίδωρος που συνδύασε την πίστη με την πράξη και τις πολλές γνώσεις του δεινότητα με το ασκητικό βίωμα, ακολουθώντας την προτροπή του Θεού «Άγιοι γίνεσθε, ότι εγώ άγιος ειμί» (Α΄ Πέτρ. 1,16). Όπως υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, σύμφωνα με τον σύγχρονο Άγιο Προρφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, προϋποθέσεις της αγιότητας είναι η χωρίς όρους και ανταπόδοση αγάπη, οι καλοί λογισμοί, η ταπείνωση και η αποδοχή του άλλου, όπως είναι, αρετές χωρίς τις οποίες δεν υπάρχει καταλλαγή και εσωτερική ειρήνη στον άνθρωπο. Επίσης, αναφέρθηκε στην αγιότητα των προγόνων μας που ανήγειρε και συντήρησε τα Μοναστήρια και τους διάσπαρτους σε όλη τη Μητροπολιτική περιφέρεια ναούς και εξωκκλήσια, μεταξύ των οποίων και το Μονύδριον του Οσίου Ισιδώρου στο ανατολικότερο τμήμα της Κρήτης.


Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδ. Πατεράκης, οι Περιφερ. Σύμβουλοι Λασιθίου κ. Νεκτ. Παπαβασιλείου και Ηρακλείου κ. Κων. Μπανουβάς, οι Αντιδήμαρχοι και ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Σητείας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Λασιθίου κ. Φανούριος Μανιαδάκης, ο Διοικητής του 3ου Κ.Ε.Π. Ζήρου Αντιπτέραρχος κ. Γεώργιος Δημητρόπουλος, ο Διοικητής Αντιπλοίαρχος κ. Γεώργιος Καθεκλάκης και Αξιωματικοί της Πρωκεχωρημένης Ναυτικής Βάσης Κυριαμαδίου, ο Διοικητής του Α.Τ. Σητείας Αστυνόμος κ. Εμμανουήλ Βουτυράκης, ο Λιμενάρχης Σητείας Πλωτάρχης κ. Εμμαν. Αντωνάκης, ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γεώργιος Μηλιαράς και πολύς κόσμος από ολόκληρο το Νομό Λασιθίου και το Ηράκλειο.