Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Καλαμαύκας

 Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου και καθηγητού της ερήμου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας Οικονόμο π. Γεώργιο Μοναχό και τον Εφημέριο του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος πόλεως Ιεράπετρας Πρωτοπρ. π. Ανδρέα Πιτροπάκη, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αντωνίου Καλαμαύκας.
Ο Σεβασμιώτατος στον μεστό μηνυμάτων λόγο του αναφέρθηκε στον υποδειγματικό τρόπο ζωής του Οσίου Αντωνίου, επισημαίνοντας το ασκητικό φρόνημα, την ξενιτεία, το δόσιμο των υπαρχόντων του στους φτωχούς, τις πολλές δυσκολίες και τους συνεχείς κόπους του για την απόκτηση της αρετής, αλλά και τις διαβολές του αντικειμένου άρχοντος του κόσμου τούτου, στις οποίες όμως δεν υπέκυψε μέχρι το τέλος της οσιακής ζωής του.
Στην πανήγυρη του ναού παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Εμμ. Ζερβάκης και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.