Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στην πόλη της Ιεράπετρας

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή των πιστών της περιοχής πανηγύρισε το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου, στην «Κάτω Μερά» της πόλης της Ιεράπετρας.
Το εσπέρας της Παρασκευής 5 Δεκεμβρίου τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού, στον οποίο χοροστάτησε, ευλόγησε το πλήθος των προσφερομένων άρτων και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος.
Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος αναφέρθηκε στον μεγάλο «Διδάσκαλο της εγκρατείας» Άγιο Νικόλαο, σημειώνοντας τη ζωντανή παρουσία και τη συνεχή βοήθεια του στους ψαράδες της περιοχής αλλά και στο Λιμενικό Σώμα και το Πολεμικό Ναυτικό μας που τον έχουν προστάτη.
Στον Εσπερινό της εορτής έλαβαν μέρος Εφημέριοι της πόλης και παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ήταν ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Αργύριος Πανταζής, ο Λιμενάρχης κ. Ιωάννης Παπαδάκης και άλλα στελέχη του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας.
Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 12/6, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και ιερατικό συλλείτουργο, στο οποίο προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.