Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Χριστοφόρου Παχείας Άμμου Ιεράπετρας

Μέσα στην ευφροσύνη και τη λαμπρότητα της αναστάσιμης περιόδου και με μεγάλη συμμετοχή των πιστών πανηγύρισε την Παρασκευή 9 Μαΐου ο Ιερός Ναός Αγίου Χριστοφόρου Παχείας Άμμου, που βρίκεται επί της εθνικής οδού Αγίου Νικολάου-Σητείας, στον κόμβο της Παχείας Άμμου-Ιεράπετρας.  
Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 8 Μαΐου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Κύριλλο Διαμαντάκη και Εφημερίους όμορων Ενοριών, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο στο πλήθος των πιστών που κατέκλυσαν τον πανηγυρίζοντα ναό.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος στην εμπνευσμένη ομιλία του μίλησε για τον άγιο Χριστοφόρο και τη μεταμορφωτική δύναμη της αληθινής αγάπης, τονίζοντας την «καλήν αλλοίωσιν όλης της υπάρξεως» του ανθρώπου, με την οποία αλλοιώνεται ο άνθρωπος που αγαπά γνήσια και ανόθευτα, γνωρίζει προσωπικά τον Αναστάντα Χριστό και με τον καθημερινό αγώνα του γίνεται Χριστοφόρος, όπως ο τιμώμενος άγιος του οποίου και αυτή ακόμα η δύσμορφη όψη του φαινόταν φωτεινότερη και ομορφότερη.


Τέλος, σημείωσε ότι ο πανηγυρίζων Ναός ευρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο, απ᾽ όπου καθημερινά διέρχονται εκατοντάδες τροχοφόρα οχήματα που έχουν ανάγκη την παρουσία και βοήθεια του προστάτου των οδηγών, των επιβατών, των πεζών, των αυτοκινητιστών, των μοτοσικλετιστών και όλων των ταξιδιωτών Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, του οποίου επικαλέσθηκε τη συνεχή προστασία και χάρη στη ζωή όλων των συμμετεχόντων.
Ακολούθησε μικρή δεξίωση στον αύλειο χώρο του ναού με παραδοσιακά εδέσματα και κεράσματα που πρόσφερε ο Πολιτιστικός, Οικολογικός και Λαογραφικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Γυναικών «Νηριήδες» Παχείας Άμμου.
Πλήθος πιστών συμμετείχε στoν πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρ. Δήμαρχος Ν. Χριστοφακάκης, οι Αντιδήμαρχοι Γ. Προεστάκης και Γ. Κουγιουμτάκης και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Ιεράπετρας Θ. Καλαντζάκης και Ελ. Βλάσση.
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ιερατικό συλλείτουργο.