Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αγιασμός στη νέα εφημεριακή οικία της Ενορίας Χανδρά

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιωάννου Τσαγκαράκη, παλαιού Επιτρόπου, το ετήσιο μνημόσυνο της μακαριστής Φαίδρας Ορφανουδάκη, καθώς και το μνημόσυνο των μακαριστών Ιωάννου Ορφανουδάκη, παλαιού Επιτρόπου, και Δεσποίνης Δαμουλάκη στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Χανδρά.
Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. κ. Ευγένιος μετέβη στην αποπερατωθείσα νέα εφημεριακή οικία της Ενορίας που βρίσκεται παραπλεύρως του Ιερού Ενοριακού Ναού, όπου, περιστοιχούμενος από Κληρικούς της περιοχής, τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ευγένιος συνεχάρη τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρόεδρο π. Εμμανουήλ Φραγκιαδάκη και τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου καθώς και τους ευσεβείς ενορίτες για την αξιοποίηση του παλαιού κτίσματος ιδιοκτησίας της Ενορίας, δεδομένου ότι οι εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης αποπερατώθηκαν με προσωπική εργασία των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και δωρεές των κατοίκων του Χανδρά.
Παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδ. Πατεράκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ιω. Αυγουστινάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χανδρά κ. Εμμ. Χρυσουλάκης και πολλοί ενορίτες.