Αρχιερατικός Εσπερινός στην πανήγυρη της Ενορίας Αγίου Στεφάνου

Το απόγευμα της Παρασκευής 26 Δεκεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από πολλούς Κληρικούς της ευρύτερης περιοχής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού της εορτής του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στο πολυάριθμο εκκλησίασμα στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό του χωριού Άγιος Στέφανος της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού του Δήμου Ιεράπετρας.


Με λόγο θεολογικό και πολύ γλαφυρό ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ομιλία του στη μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε ως ο Άγιος Στέφανος ο Αρχιδιάκονος ως ο πρώτος μάρτυρας της Εκκλησίας, επειδή ομολόγησε με παρρησία στο Συνέδριο των Ιουδαίων ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν ο Μεσσίας.


Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του τοπικού Αγίου της Εκκλησίας μας, Οσίου Ιωσήφ του Γεροντογιάννη, το οποίο μετέφερε από την Ιερά Μονή Καψά ο Πανοσιώτατος Ηγούμενος Αρχιμ. Μεθόδιος Περάκης.
Επίσης, στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβ. κ. Ευγένιος απένειμε Ευεργετήριο Γράμμα στην κ. Κλεάνθη Μιχ. Τσαμπανάκη απονέμοντάς της τον δίκαιο της Εκκλησίας έπαινο για την μεγάλη δωρεά της προς την Ενορία Αγίου Στεφάνου μιας οικίας εντός του οικισμού, η οποία θα χρησιμεύσει για τις ανάγκες του εκάστοτε Εφημερίου της Ενορίας.
Στην ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού παρέστη και πλήθος πιστών από όλη την περιοχή, μεταξύ του οποίου ήταν και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης.