Χοροστασίες Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου κατά την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα

 

Μεγάλη Tετάρτη εσπέρας

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης 16 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος τέλεσε το Ιερό Ευχέλαιο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παναγίας Ελεούσης Ιεράπετρας και μαζί με τους δύο Εφημερίους του Ναού έχρισε με το ευλογηθέν έλαιο του Ευχελαίου έναν προς έναν τους πολυάριθμους πιστούς που συμμετείχαν στην ακολουθία.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος στον ίδιο ναό.

 

Μεγάλη Πέμπτη

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 17 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου πόλεως Σητείας.


Το εσπέρας της Μεγάλης Πέμπτης 17 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία των Παθών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.

 

Μεγάλη Παρασκευή


Τη Μεγάλη Παρασκευή 18 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών και στον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας.


Το απόγευμα επισκέφθηκε κατά το έθος και προσκύνησε τους Επιταφίους των Ιερών Μονών Αγίων Πάντων Αγιασμένου και Αναστάσεως του Κυρίου και Άξιόν Εστι και των Ενοριών Βαϊνιάς, Επάνω και Κάτω Χωρίου, Επισκοπής, Βασιλικής, Παχείας Άμμου, Κεντρίου, Γρα-Λυγιάς, Νέας Ανατολής, καθώς και των Ενοριών της πόλεως Ιεράπετρας, και ευχήθηκε στους Ιερείς και τους πιστούς.


Το εσπέρας χοροστάτησε στην ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας και προεξήρχε της περιφοράς, κατά την οποία συναντήθηκαν οι Επιτάφιοι των έξι Ενοριών της πόλεως και ανεπέμφθη δέηση στην πλατεία προ του Δημαρχείου της Ιεράπετρας.

 

Μεγάλο Σάββατο


Το Μεγάλο Σάββατο 19 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας.


Το βράδυ του Μεγάλο Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευγένιος προέστη στην τελετή της Αναστάσεως, κατά την οποία μετέδωσε στους πιστούς το Άγιον Φως και από ειδική εξέδρα έξω από το Ναό, από όπου και αναγνώσθηκε το Ευαγγέλιον, έψαλε το «Χριστός Ανέστη», και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.