Η πανήγυρη του Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος στον Μαύρο Κόλυμπο


Με μεγάλη συμμετοχή του ευσεβούς λαού της περιοχής πανηγύρισε την Κυριακή 27 Ιουλίου, μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός στον Μαύρο Κόλυμπο της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού του Δήμου Ιεράπετρας.


Το εσπέρας του Σαββάτου 26 Ιουλίου, τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος.
Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον τιμώμενο αθλοφόρο Ιαματικό και Ανάργυρο Άγιο και τα πάμπολα θαύματα που επιτελεί έως τις μέρες μας, καθώς και στην αρετή της ελεημοσύνης που τον χαρακτήριζε όπως μαρτυρεί το όνομα Παντελεήμων, τονίζοντας ότι «τιμή μάρτυρος, μίμησις μάρτυρος».


Στην ακολουθία έλαβαν μέρος Εφημέριοι Ενοριών της ευρύτερης περιοχής και συμμετείχε πλήθος κόσμου, ανάμεσα στον οποίο ήταν ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιεράπετρας κ. Νεκτάριος Φρονιμάκης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών α ρχών.
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμ. Κυρίλλου Διαμαντάκη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, ο οποίος και μίλησε επίκαιρα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα.