Ο Εσπερινός της εορτής των Αγίων Κων/νου και Ελένης
στον φερώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως Σητείας

Με τη δέουσα λαμπρότητα και πολυπληθή συμμετοχή των Σητειακών εορτάσθηκε την Τετάρτη 21 Μαΐου η μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ναό που βρίσκεται στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών της πόλεως Σητείας.
Το απόγευμα της Τρίτης 20 Μαΐου τελέσθηκε ο Μεγάλος πανηγυρικός Εσπερινός, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος και συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης και Εφημέριοι της περιοχής Σητείας.


Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, που ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, μίλησε επίκαιρα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα αναφερόμενος στην καθοριστική συνεισφορά του Μεγάλου Κωνσταντίνου στην επικράτηση του Χριστιανισμού στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Ειδικότερα έκανε λόγο για το διάταγμα της ανεξιθρησκείας, την παύση των διωγμών εναντίον των χριστιανών, την τιμή των Αγίων Μαρτύρων, την παύση των ειδωλολατρικών θυσιών και την ανοικοδόμηση νέων ναών, την καθιέρωση του Σταυρού και άλλων χριστιανικών συμβόλων, τη σύγκλιση της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου για την αντιμετώπιση του Αρείου, την αποστολή της μητέρας του Αγίας Ελένης στα Ιεροσόλυμα για την ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού και στην τελείωσή του στην χριστιανική πίστη με τη βάπτισή του.
Πλήθος πιστών συμμετείχε στην πανήγυρη του Ναού, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θ. Πατεράκης και ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γ. Ζερβάκης.