Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης
Γρα-Λυγιάς Ιεράπετρας

Μέσα στη λαμπρότητα και την ευφροσύνη της περιόδου του Πεντηκοσταρίου πανηγύρισε την Τετάρτη 21 Μαΐου, μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο φερώνυμος κεντρικός Ναός της κωμοπόλεως Γρα-Λυγιάς Ιεράπετρας.
Την παραμονή τελέσθηκε ο Μεγάλος πανηγυρικός Εσπερινός, κατά τον οποίο συμμετείχε πλειάδα κληρικών της περιοχής, προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμ. Κυρίλλου Διαμαντάκη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, ο οποίος και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο. Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και τεμαχίου ιερών λειψάνων στους κεντρικούς δρόμους της κωμόπολης με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού.


Ανήμερα της εορτής, Τετάρτη 21/5, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της περιοχής, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο. Στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε στους δύο τιμώμενους Ισαποστόλους σημειώνοντας ότι ο Μέγας υπήρξε ο πρώτος χριστιανός αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και η μητέρα του Αγία Ελένη ανακάλυψε τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας και ανήγηρε δύο μεγάλους ναούς στους Αγίους Τόπους.
Στην πανήγυρη συμμετείχε πολύς κόσμος από την ευρύτερη περιοχή, μεταξύ του οποίου ήταν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης, ο πρώην Δήμαρχος και Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Ν. Χριστοφακάκης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Γ. Προεστάκης και Θ. Καλατζάκης και άλλοι εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ιεράπετρας.