Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Καλογέρων


Με λαμπρότητα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε την Πέμπτη 17 Ιουλίου, μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, ο φερώνυμος Ιερός Ναός στους Καλογέρους Ιεράπετρας.
Το απόγευμα της Τετάρτης 16/7 τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, κατά τον οποίο προέστη ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, ο οποίος και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στο πολυάριθμο εκκλησίασμα.


Ανήμερα της εορτής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα το θείο λόγο στο πλήθος πιστών που κατέκλυσαν τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, μεταξύ των οποίων ήταν και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Σήφη Αναστασάκη και τον Πρόεφδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικ. Χριστοφακάκη.
Ο Σεβασμιώτατος στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε στη τιμωμένη αγία και υπογράμμισε την ανάγκη στη δύσκολη και πολυκύμαντη εποχή που ζούμε να έχουμε υποδείγματα ζωής τους Αγίους της Εκκλησίας μας.