Η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στους Σκλάβους Σητείας

Την Πέμπτη 17 Ιουλίου, μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, πανηγύρισε με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Σητείας ο φερώνυμος Ιερός Ναός στον οικισμό των Σκλάβων της Ενορίας Παπαγιαννάδων.
Το απόγευμα της Tετάρτης 16/7 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από Εφημέριους της  περιοχής, χοροστάτησε κατά τήν ακολουθία του Εσπερινού, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο. Στην εμπνευσμένη ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα  ο Σεβ. κ. Ευγένιος αναφέρθηκε στο βίο και το θαυμαστό μαρτύριο της Αγίας Παρθενομάρτυρος Μαρίνης, τονίζοντας ότι οι Μάρτυρες της πίστεώς μας αποτελούν τους φωτεινούς και ασφαλείς οδοδείκτες πορείας των πιστών.


Μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού πραγματοποιήθηκε μικρή δεξίωση στην αυλή του πανηγυρίζοντος ναού με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού καί Προοδευτικού Συλλόγου Σκλάβων που προσέφερε κεράσματα σε όλους τους παρευρισκομένους, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Διοικητής του 3ου Κ.Ε.Π. Ζήρου Ταξίαρχος κ. Γ. Δημητρόπουλος και ο Φρούραρχος Ν. Λασιθίου Αντισμήναρχος κ. Μ. Μοζάκης και πολλοί άλλοι πιστοί.