Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Ιεράπετρας

Με λαμπρότητα και πολυπληθή συμμετοχή πιστών πανηγύρισε την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, εορτή της μνήμης του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Παναγίας Ελεούσης στην περιοχή «Καλλιθέα» της Ιεράπετρας.
Το εσπέρας του Σαββάτου 8 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, συμπαρασταστούμενος από τους δύο Εφημερίους της Ενορίας, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού της εορτής, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα στο πλήθος των πιστών που κατέκλυσαν τον πανηγυρίζοντα Ναό, ανάμεσα στους οποίους ήταν ιεροψάλτες της περιοχής και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.


Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβ. κ. Ευγένιος αναφέρθηκε στη σημαντική παρακαταθήκη που μάς άφησε με τα συγγράμματά του ο μεγάλος Άγιος των ημερών μας, σημειώνοντας ότι ακολούθησε την παράδοση των φιλοκαλικών Πατέρων της Εκκλησίας μας. Επίσης αναφέρθηκε στα κείμενα αυτογνωσίας του βιβλίου «Το γνώθι σ᾿αυτόν», μέσα από τα οποία παρουσιάζει σε βάθος όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ψυχής, περιγράφοντας με ενάργεια τα πάθη και τις αρετές που εμφωλεύουν στο βάθος της.
Ανήμερα της εορτής, Κυριακή 9/9, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, η ευλόγηση των άρτων και η θεία Λειτουργία, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο συντοπίτης μας Άρχων Διδάσκαλος του Γένους της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης κ. Απόστολος Μπουρνέλης.