Η εορτή των Αγίων Πάντων στην Ανατολή Ιεράπετρας

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε την Κυριακή 15 Ιουνίου η εορτή των Αγίων Πάντων.
Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας Αιδεσ. Οικονόμο π. Πέτρο Καλύβα και τον Αιδεσ. Εφημέριο του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ιεράπετρας Πρωτοπρεσβ. π. Ανδρέα Πιτροπάκη, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους ποροσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Πάντων Ανατολής Ιεράπετρας.


Ο Σεβ. κ. Ευγένιος στην εμπνευσμένη ομιλία του στο πλήθος των πιστών για την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τονίζοντας ότι, εκτός από την τιμή της μνήμη των Αγίων όλων των εποχών «απανταχού της δεσποτείας Κυρίου», η κοινή εορτή των Αγίων Πάντων την Κυριακή μετά την Πεντηκοστή, καθιερώθηκε για να καταδειχθεί το έργο που επιτέλεσε το Άγιο Πνεύμα μέσα στον κόσμο με τον αγιασμό και τη θεοκοινωνία των Αγίων Αποστόλων, των Μαρτύρων, των Ιεραρχών, των Οσιομαρτύρων, των Οσίων, των Δικαίων και όλων των γνωστών και αγνώστων σε εμάς Αγίων της Εκκλησίας, οι οποίοι ομολόγησαν τον Κύριο και Θεό τους «έμπροσθεν των ανθρώπων». Τέλος, ευχήθηκε να παρακινηθούμε από το παράδειγμα των αναρίθμητων Αγίων και να ενισχυθούμε στον αγώνα της αρετής, της πνευματικής τελείωσης και αγιότητας, στον οποίο είμαστε ταγμένοι όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί.
Παρόντες στην πανήγυρη ήταν ο Βουλευτής Νομού Λασιθίου κ. Κων/νου Δερμιτζάκης, ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Ζερβάκης και πλήθος κόσμου.