Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίoυ Σίλα  Ενορίας Καλού Χωριού Μεραμβέλλου

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή πανηγύρισε την Τετάρτη 30 Ιουλίου, εορτή του Αγίου Αποστόλου Σίλα, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Καλού Χωριού Μεραμβέλλου, επί της εθνικής οδού Αγίου Νικολάου-Σητείας, στην είσοδο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.


Το απόγευμα της Τρίτης 29 Ιουλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού, ευλόγησε το πλήθος των προσφερομένων άρτων και κήρυξε τον θείο λόγο κατά την ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής, στην οποία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης και άλλοι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.
Στην εμπνευσμένη και συγκινιτική ομιλία του στο πλήθος των πιστών που κατέκλυσαν τον περικαλή ναό ο Σεβ. κ. Ευγένιος μίλησε επίκαιρα για τη ζωή και το έργο των αγίων Αποστόλων, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον τιμωμένου Άγιο Σίλα, πιστό ακόλουθο του Αποστόλου των Εθνών Παύλου και έναν από τους Εβδομήκοντα μαθητές του Κυρίου, σημειώνοντας τις δυσκολίες του αποστολικού έργου για τη διάδοση του ευαγγελικού μηνύματος και τα αποστολικά παραγγέλματα για τον τρόπο που πρέπει να πολιτεύεται ο αληθινός χριστιανός.


Ακολούθησε παραδοσιακό κρητικό γλέντι στον κατάλληλα διαμορφωμένο αύλειο χώρο του πανυγυρίζοντος ναού με τετραμελές συγκρότημα ευέλπιδων νέων καλλιτεχνών από το Καλό Χωριό Μερ/λου. Προηγήθηκε η παρουσίαση παραδοσιακών κρητικών χορών από τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας Καλού Χωριού και η ερμηνεία ελληνικών λαϊκών και δημοτικών τραγουδιών από την τεραφωνική Ευρωπαϊκή Χορωδία Αγίας Κυριακής Αλεξανδρουπόλεως, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βασίλη Γρένδα.


Τον Σεβ. Ποιμενάρχη προσφώνησε κατάλληλα ο Εφημέριος της Ενορίας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Φιλάρετος Ζαχαριουδάκης και αντιφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος, ο οποίος συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου, τα μέλη της φιλοξενούμενης Χορωδίας και τους τέσσερις καλλιτέχνες της κρητικής μουσικής που αφιλοκερδώς συμμετείχαν στο παραδοσιακό γλέντι της Ενορίας Καλού Χωριού στον πανηγυρίζοντα Ναό, στους οποίους επέδωσε από μία ξύλινη εικόνα του Αγίου Αποστόλου Σίλα ευχόμενος την πρεσβεία και τη βοήθειά του σε όλους τους παρευρισκομένους.
Την πανήγυρη του ναού τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτριος Κουνενάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νεκτ. Παπαβασιλείου, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχ. Σγουρός και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αγίου Νικολάου, ο νυν Πρόεδρος κ. Γ. Κουρίνος, ο εκλεγμένος Πρόεδρος κ. Μανδουράρης και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Καλού Χωριού και πλήθος πιστών από τις περιοχές Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας.
Την κυριώνυμη ημέρα της πανηγύρεως τελέσθηκε ο Όρθρος και ιερατικό συλλείτουργο.