Η πανήγυρη του Ι. Ναού Αγίας Πελαγίας Ενορίας Παχείας Άμμου

Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, εορτή της μνήμης της Οσίας Πελαγίας, πανηγύρισε ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Παχείας Άμμου στα Γουρνιά Ιεράπετρας.
Το απόγευμα της Τρίτης 7 Οκτωβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και μίλησε επίκαιρα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε στον οσιακό βίο της Αγίας Πελαγίας υπογραμμίζοντας ότι με τον ενάρετο βίο της επισκιάσθηκε από τη Χάρη του Θεού, με την οποία έγινε κάτοπτρο που αντιφεγγίζει τον μέγα ήλιον που θερμαίνει και αγιάζει και θεραπεύει τις ψυχές που την τιμούν και επικαλούνται την πρεσβεία της προς τον Τριαδικό Θεό. Όπως σημείωσε τιμή αγίου και μάρτυρος είναι η μίμηση της ζωής του, αγνοώντας τις σειρήνες των καιρών και κρατώντας αμείωτη την πίστη και την αγάπη στο Θεό και τους Αγίους Του.


Στην ακολουθία έψαλε καλλικέλαδος χορός ιεροψαλτών και παρέστη πλήθος πιστών της περιοχής, ανάμεσα στό οποίο ήταν οι πρώην Δήμαρχοι κ. Σ. Αναστασάκης και Ν. Χριστοφακάκης, η Πρόεδρος της «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.» του Δήμου Ιεράπετρας κ. Χρυσούλα Χατζημαρκάκη, ο Πρόεδρος κ. Γ. Ραπάνης και μέλη της Τοπικής Κοινότητας Παχείας Άμμου.
Ανήμερα της εορτής στον πανηγυρίζοντα Ναό τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία.