Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας


Tη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, πανηγύρισε με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της πόλεως της Σητείας.


Το απόγευμα της Κυριακής 2/11 τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής, στην οποία χοροστάτησε, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε κατάλληλα ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον Πανοσιώτατο Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τοπλού Αρχιμ. π. Φιλόθεο Σπανουδάκη και πλειάδα Εφημερίων της περιοχής.


Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια, συμπαραστατούμενος από Εφημερίους της πόλεως, ιερούργησε και μίλησε επίκαιρα στο πλήθος των παρισταμένων πιστών.


Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην εορτή της ανάμνησης της κατάθεσης του Ιερού λειψάνου του τιμωμένου Αγίου για τα εγκαίνια του πρώτου χριστιανικού ναού επ᾽ ονόματι αυτού στη Λύδδα της Παλαιστίνης, όπου μετά το τέλος των χριστιανικών διωγμών μεταφέρθηκαν τα ιερά λείψανα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, σημειώνοντας την εξέχουσα θέση που κατέχει ο Άγιος στη χορεία των Μαρτύρων της πίστεώς μας κατά τους διωγμούς των πρώτων χριστιανικών χρόνων, με των οποίων τα ιερά λείψανα καθιερώνονται και καθαγιάζονται όλοι οι Ναοί.
Στην εορτή της ανακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου και την πανήγυρη του φερώνυμου Ναού στην πόλη της Σητείας συμμετείχε πλήθος πιστών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης και άλλοι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής.


Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε καφές και πλούσιο κέρασμα σε όλους τους παρόντες. Ακολούθως ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος, συνοδευόμενος από τον ιερατικώς Προϊστάμενο του πανηγυρίζοντος Ναού Αιδ/το Οικονόμο π. Νικόλαο Σαββιδάκη, επισκέφθηκε την «αίθουσα Συσσιτίου», όπου ευλόγησε τους μάγειρες και τις κυρίες που ανιδιοτελώς εργάζονται στο υπερσύγχρονο μαγειρείο στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου για την παρασκευή του συσσιστίου των απόρων της περιοχής Σητείας και που με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκαν τον Σεπτό Ποιμενάρχη τους.