Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σητείας

Το πρωί της Κυριακής 10 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατα την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια, περιστοιχούμενος από τον Συνταξιούχο Εφημέριο Αιδεσιμώτατο Σκευοφύλακα π. Μιχαήλ Θαλασσινό, τον ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Φιλοκτήμονα Αυγουστινάκη και τον Προϊστάμενο του Ι. Ν.Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας Αιδεσιμ. π. Νικόλαο Σαββιδάκη, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου πόλεως Σητείας.
Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, κατά το κήρυγμά του θείου λόγου, υπογράμμισε ότι το κάθε θαύμα, είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της επέμβασης του Θεού, αλλά και της δικής μας πίστεως, με την οποία υπερβαίνουμε τα όρια του υλικού και του εφήμερου και ανυψώνόμαστε πνευματικά με προοπτική την αιωνιότητα.
Συχνά, όπως ο Απ. Πέτρος ολιγοψυχούμε από τους ανέμους και τις τρικυμίες, τις δοκιμασίες και τους πειρασμούς και αρχίζουμε να καταποντιζόμαστε. Η σημερινή περικοπή μας διδάσκει ότι ακόμα και τότε ο Χριστός βρίσκεται δίπλα μας και μας απλώνει το χέρι, αρκεί εμείς να στρέψουμε προς Αυτόν το βλέμμα μας και να Του φωνάξουμε: «Κύριε, σώσον με».