Η κοπή της Βασιλόπιτας στο Δημαρχείο, στο Γηροκομείο και σε Συλλόγους


Την πρώτη του έτους ο Σεβ., αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, επισκέφτηκε το Δημαρχείο, όπου παρουσία του Δημάρχου της πόλεως κ. Σήφη Αναστασάκη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικ. Χριστοφακάκη, των Αντιδημάρχων και άλλων εκπροσώπων Φορέων ευλόγησε και διένειμε την βασιλόπιτα του Δήμου, ευχόμενος η νέα χρονιά να είναι δημιουργική και ειρηνική για όλους τους Δημότες.


Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο κ. Σήφη Αναστασάκη, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Γ. Ματαλλιωτάκη, τον πρ. Διοικητή και Περιφεριακό Σύμβουλο κ. Νεκτάριο Παπαβασιλείου, τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Κύριλλο Διαμαντάκη και τον Αιδεσιμολ. Πρωτ. Εμμανουήλ Μολυμπάκη, ιερατικώς Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Ιεράπετρας και υπεύθυνο Εφημέριο του Νοσοκομείου, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο, διένειμε ημερολόγια τσέπης και ευχήθηκε στους ασθενείς χρόνια πολλά και ταχεία ανάρρωση, και στο ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό καλή και ευλογημένη χρονιά και πολλή δύναμη απο τον Θεό στην επιτέλεση του δύσκολου έργου τους.


Αμέσως μετά, μετέβη στο Δημοτικό Γηροκομείο της πόλεως, ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα και την διένειμε μαζί με ημερολόγια τσέπης στους τροφίμους και τους εργαζομένους στη Στέγη Φροντίδος Ηλικιωμένων, και ευχήθηκε καλή χρονιά, παρόντων του Δημάρχου κ. Σήφη Αναστασάκη και άλλων εκπροσώπων των Αρχών.


Έπειτα, έφτασε στο Κουτσουνάρι, όπου ευλόγησε, έκοψε και διένειμε την αγιοβασιλόπιτα του Συλλόγου Αναπτύξεως του Αγίου Ιωάννου, τη παρουσία του Προέδρου του Συλλόγου κ. Αθανάτου, του Δημάρχου κ. Σήφη Αναστασάκη, της Προέδρου του εκπροσώπων Αρχών και Φορέων, ευχόμενος το νέο έτος να είναι ευλογημένο από το Θεό και δημιουργικό για όλο τον κόσμο.


Τέλος, κατά το μεσημέρι, μετέβη στην Παχεία Άμμο, όπου τον υποδέχθηκε ο Εφημέριος της Ενορίας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης και τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα του Λαογραφικού, Πολιτιστικού και Οικολογικού Συλλόγου του Τοπικού Διαμερίσματος, τη παρουσία του Προέδρου του Συλλόγου κ. Νικολάου Καμίνη, του Δημάρχου κ. Σήφη Αναστασάκη, εκπροσώπων Αρχών και Φορέων και πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών και πολλών νέων παιδιών και πρωτοετών φοιτητών, τους οποίους ο Σύλλογος βράβευσε για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ.