Δευτέρα της Διακαινησίμου στο Κοιμητήριο Ιεράπετρας

Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου, 21 Απριλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, συμπαραστατούμενος από τους όλους τους Εφημερίους της πόλεως, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Νεκροταφειακό Ναό Αγίων Θεοδώρων, όπου τέλεσε μνημόσυνο για όλους τους κεκοιμημένους που αναπαύονται στο Κοιμητήριο της πόλεως.

Ο Σεβ. κ. Ευγένιος μίλησε επίκαιρα στο πυκνό εκκλησίασμα για τη χαρά της Αναστάσεως, με την οποία «τα πάντα πεπλήρωται» σημειώνοντας ότι θα ακολουθήσει και η Δεύτερη Ανάσταση, κατά την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μετά την ανάσταση των σωμάτων, για να βιώσομε όλοι οι πιστοί την τελική κρίση για να βρούμε την ανάπαυση και δικαιοσύνη στη Βασιλεία του Θεού, με αναστημένα την ψυχή και το σώμα μας.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μνημόσυνο στο ειδικό κενοτάφιο του Δήμου για τους ευεργέτες της πόλεως και προ του μνήματος των μακαριστών Κληρικών που αναπαύονται στο Κοιμητήριο της πόλεως. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε πλήθος πιστών από όλες της Ενορίες της πόλεως, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης, οι Αντιδήμαρχοι Γ. Προεστάκης και Γ. Κουγιουμτζάκης και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ιεράπετρας.