Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου

Mε τη δέουσα λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών εορτάσθηκε την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.
Το εσπέρας της Πέμπτης 20/11 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιο, περιστοιχούμενος από τους δύο Εφημερίους της Ενορίας, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Μεγ. πανηγυρικού Εσπερινού και στη συνέχεια κήρυξε επίκαιρα στο πυκνό εκκλησίασμα για τη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Μεταμορφώσεως που βρίσκεται έναντι του Ενετικού φρουρίου «Καλέ» της πόλεως της Ιεράπετρας.


Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου πανηγύρισε με εκκλησιαστική λαμπρότητα και καθολική συμμετοχή των Ενοριτών και των καταγομένων από το χωριό ο Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου Ενορίας Μεταξοχωρίου Ιεράπετρας.
Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στο πολυαριθμο εκκλησίασμα.
Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, κατά την εορτή αυτή ενθυμούμαστε την αφιέρωση της Υπεραγίας Θεοτόκου από τους ευσεβείς γονείς της στο Ναό και την τιμούμε, επειδή έγινε αιτία της σωτηρίας του γένους των ανθρώπων.


Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε ο καφές και μικρή δεξίωση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταξοχωρίου, που αποτελεί το παλαιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού, το οποίο έχει ανεγερθεί με δαπάνη του αειμνήστου Πατριάρχου Μελετίου.
Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Παπαδοπετράκης, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Μεταξοχωρίου, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταξοχωρίου και αρκετός κόσμος από την ευρύτερη περιοχή.