Ενθρόνιση Ηγουμένης και κουρά Μοναχής στο Ιερό Ησυχαστήριο Αναστάσεως του Κυρίου & Άξιόν Εστι Ιεράπετρας

Μέσα σε κλίμα ιερής κατάνυξης και συγκίνησης και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη και παράδοση τελέσθηκε το εσπέρας του Σαββάτου 11 Οκτωβρίου, μετά την ακολουθία του Εσπερινού, η ενθρόνιση της Ηγουμένης του Ιερό Ησυχαστηρίου Αναστάσεως του Κυρίου και Άξιόν Εστι Ιεράπετρας Oσιωτάτης Μοναχής Χριστονύμφης από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιο, ο οποίος στη συνέχεια έκειρε σε Μοναχή την κατά κόσμον Μαρίνα Γενειατάκη, την οποία μετονόμασε σε Χριστοδούλη Μοναχή.


Αμέσως μετά την υποδειγματική τέλεση των ανωτέρω Ακολουθιών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευγένιος, απηύθυνε εκ καρδίας ευχές στη νέα Μοναχή για κατ᾿ άμφω υγεία, φωτισμό και άνωθεν δύναμη στον σταυρικό μοναχικό αγώνα της προσωπικής καθαρότητας και του αγιασμού και ευχήθηκε «Αξία» στην ενθρονισθείσα καθηγουμένη Χριστονύμφη Μοναχή, που πολλά χρόνια προσφέρει τον εαυτό της στην αγάπη του Χριστού και στο μαρτύριο της συνειδήσεως που χαρακτηρίζει κάθε μοναχό και μοναχή, καθώς και για τη διακονία των αδελφών της μοναζουσών και όλων των ευσεβών προσκυνητών του Ιερού Ησυχαστηρίου. Τέλος ευχήθηκε τα δέοντα στον Πνευματικό του Ησυχαστηρίου Γέροντα Αναστάσιο και ευχαρίστησε τους λοιπούς συμμετέχοντες στην τελετή της ενθρονίσεως και στη μοναχική κουρά, που προσήλθαν προκειμένου να χαρούν και να ωφεληθούν μαζί με την Αδελφότητα, κατά την εύσημον αυτή ημέρα για το Ιερό Ησυχαστήριο Αναστάσεως του Κυρίου και Άξιον Εστι Ιεράπετρας.


Στην τελετή ενθρόνισης της Μοναχής Χριστονύμφης ως Ηγουμένης και στην κουρά της Μοναχής Χριστοδούλης έλαβαν μέρος ο επί πολλά έτη Εφημέριος και Πνευματικός του Ι. Ησυχαστηρίου πολυσέβαστος Γέροντας Αρχιμ. π. Αναστάσιος Χατζάκης, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης εκ της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Ιεράπετρας, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Πορφύριος Αγγελάκης, ιερατικώς προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής Ιεραπέτρας, ο Αρχιδιάκονος π. Αμβρόσιος, ενώ παρέστη η Οσιωτάτη Ευφημία Μοναχή από τη Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Ιεράπετρας, οι Μοναχές του Ι. Ησυχαστηρίου που αναδέχτηκαν τη νέα Μοναχή και ευλαβείς προσκυνητές του μοναστηριού.


Στο τέλος και κατά τη διάρκεια των ευχών προς την Ηγουμένη και τη νέα Μοναχή παρατέθηκε μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους προσελθόντες στο Αρχονταρίκι του Ησυχαστηρίου.