Η εορτή του Αγίου Πνεύματος

Το απόγευμα της Κυριακής της Πεντηκοστής 8 Ιουνίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της περιοχής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού της εορτής του Αγίου Πνεύματος και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στο πολυπληθές εκκλησίασμα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Πνεύματος της Ενορίας Αρμένων Σητείας.


Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε τη συνεχή παρουσία του Παναγίου και Ζωοποιού Πνεύματος στη ζωή της Εκκλησίας μετά την Πεντηκοστή και την ανάγκη προσευχής προς τον Παράκλητο να σκηνώσει μέσα μας για να μας καθαρίζει «από πάσης κηλίδος» και να κατευθύνει τον κάθε ένα από εμάς στην οδό της σωτηρίας.
Παρόντες στην πανήγυρη ήταν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεοδ. Πατεράκης και ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Λεύκης κ. Ιω. Δρακάκης και πολύς κόσμος από την ευρύτερη περιοχή.

Με λαμπρότητα πανηγύρισε την Δευτέρα 9 Ιουνίου, εορτή του Αγίου Πνεύματος ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Λάστρου στο Μόχλος Σητείας. 
Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, συμπαραστατούμενος από τον Εφημερίο της Ενορίας Λάστρου Αιδεσιμ. Πρωτ. Ιωάννη Κατσογρεσάκη, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο. Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβ. κ. Ευγένιος αναφέρθηκε στο τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, σημειώνοντας ότι «πάντα συνεργεί το Πνεύμα το Άγιον, βρύει προφητείας, ιερέας τελειοί, αγραμμάτους σοφίαν εδίδαξεν, αλιείς θεολόγους ανέδειξεν, όλον συγκροτεί τον θεσμόν της Εκκλησίας», καθώς το Άγιο Πνεύμα τελειοί δηλαδή τελειοποιεί, τελεσιουργεί και αγιάζει τα Μυστήρια της Εκκλησίας και μέσω αυτών αγιάζει τους πιστούς.