Επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ευγενίου στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Σητείας

 


Mε έκδηλη χαρά και ικανοποίηση οι μαθητές και οι καθηγητές  του Γενικού Λυκείου, του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) και  των δύο Γυμνασίων (1ου και 2ου) της Σητείας υποδέχθηκαν διαδοχικά στα σχολεία τους τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιο την Τρίτη 21 Ιανουαρίου.
Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των καθιερωμένων επισκέψεων του Σεβ. Ποιμενάρχου μας στις αρχές κάθε νέου ημερολογιακού έτους σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Μητροπολιτική περιφέρεια.
Ο Σεβασμιώτατος επισκέπτηκε όλα τα τμήματα του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου και διένειμε στους μαθητές και τις μαθήτριες το συνοπτικό ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως για το έτος 2014, ενώ στους τελειόφοιτους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, καθώς και στους Καθηγητές μοίρασε μαζί με τις ευχές του για το νέο έτος και το εγκόλπιο ημερολόγιο που εξέδωσε και για το 2014 η Ι. Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας της Ι. Μητροπόλεως.
Ο Σεβ. κ. Ευγένιος που αντάλλαξε ευχές και είχε σύντομη αλλά εποικοδομητική συνεργασία με το διδακτικό προσωπικό των δύο Λυκείων, συνοδευόμενος από τους Διευθυντές κ. Γεώργ. Ταμπουρατζή και κ. Γρ. Προεστάκη αντίστοιχα, τον Αιδεσιμολ. Αρχιερατικό Επίτροπο της Γ´ Αρχιερατικής Περιφέρειας και πρ. Λυκειάρχη Σητείας Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Γουλιέλμο, τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Αλεξάκη, Θεολόγο καθηγητή, και τον Αιδεσ. Εφημέριο της Ενορίας Πισκοκεφάλου π. Αντώνιο Μεταξάκη, πέρασε από όλες τις αίθουσες διδασκαλίας και ευχήθηκε δια ζώσης για το νέο έτος.


Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Φιλοκτήμονα Αυγουστινάκη, επισκέφθηκε τα δύο Γυμνάσια της πόλης, που συστεγάζονται πλησίον του Ιερού Ενοριακού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά στους εκπαιδευτικούς και σε όλους τους μαθητές, στους οποίους διένειμε το συνοπτικό ημερολόγιο της Ι. Μητροπόλεως.


Επιπλέον, ο Σεβ. κ. Ευγένιος διαμοίρασε την Καινή Διαθήκη στους περίπου 160 μαθητές της Β΄ Γυμνασίου των δύο σχολείων. Το πρωτότυπο κείμενο της Κ.Δ. με την επίσημη μετάφραση στη δημοτική γλώσσα, ως γνωστό, έχει εκδώσει το Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως «Παναγία η Ακρωτηριανή» και τα τελευταία χρόνια αδιαλείπτως διανέμεται για το μάθημα των Θρησκευτικών από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας σε όλα τα Γυμνάσια της Μητροπολιτικής περιφέρειας.


Επίσης, είχε σύντομη συνεργασία με τους δύο Διευθυντές κ. Γεώργιο Ρουσομουστακάκη και κ. Νικόλαο Τσαντάκη αντίστοιχα, τους θεολόγους καθηγητές και με τους λοιπούς καθηγητές των δύο σχολείων, στους οποίους, μαζί με τις θερμές ευχές του, επέδωσε και το εγκόλπιο ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως.