Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Ευσταθίου στο πευκοδάσος του Σελακάνου

 

Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, εορτή της μνήμης του Αγίου Ευσταθίου, πανηγύρισε με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών ο φερώνυμος Ιερός Ναός στο Σελάκανο της Ενορίας Χριστού Ιεράπετρας.
Το απόγευμα της Παρασκευής 19 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, και έψαλλε πολυμελής χορός ιεροψαλτών της περιοχής της Ιεράπετρας με επικεφαλής τον Πρωτοψάλτη κ. Ιω. Αρώνη, Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης».


Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους στον αύλιο χώρου του πανηγυρίζοντος ναού και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο, κατά τον οποίο αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου Μάρτυρος Ευσταθίου και της υπόλοιπης οικογένειάς του, της συζύγου του αγίας Θεοπίστης και των δύο παιδιών τους, των αγίων Αγαπίου και Θεοπίστου, σημειώνοντας, ότι παρά την υψηλή θέση του στο ρωμαϊκό στρατό ο Άγιος Ευστάθιος ως συνετός, εγκρατής, σώφρων, δίκαιος και ελεήμων μπόρεσε και δέχθηκε την αποκάλυψη του Θεού και υπέδειξε ιώβεια υπομονή και ζωντανή πίστη στα πολλά βασανιστήρια που υποβλήθηκε για τον Ζωοδότη Χριστό.
Στην πανήγυρη του ναού συμμετείχαν οι κάτοικοι του οικισμού και πολύς κόσμος της ευρύτερης περιοχής, ανάμεσα στον οποίο ήταν και ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Ανδρ. Παπαδοπετράκης.