Αρχιερατική θεία Λειτουργία
στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

 

Την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου, 9 Φεβρουαρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία περιστοιχούμενος από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Κύριλλο Διαμαντάκη και τον προϊστάμενο του Ναού πρωτ. Μιχαήλ Τζώρτζη, κήρυξε τον θείο λόγο και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιωάννου Καλαϊτζάκη, δικηγόρου και μέλους του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.
Στην ομιλία του στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πολύ διδακτική παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου, με την οποία ανοίγει η περίοδος του Τριωδίου, σημειώνοντας ότι τη διηγήθηκε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός για να μας διδάξει την αξία της αρετής της ταπείνωσηςαλλά και για να στηλιτεύσει την αυτοδικαίωση, την εγωιστική αυτάρκεια και την εωσφορική έπαρση.
Τέλος, ο Σεβ. κ. Ευγένιος ευχήθηκε σε όλους καλό Τριώδιο, που αποτελεί ένα στάδιο προετοιμασίας, μετάνοιας, προσευχής αλλά και νηστείας κατά τη Μεγάλη Σαρακοστή.