Η Κυριακή του Αντίπασχα στην Ιερά Μονή Αγιασμένου

Με την αναστάσιμη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών πανηγύρισε την Κυριακή του Αντίπασχα (του Θωμά) 27 Απριλίου η Ιερά Μονή Αγιασμένου Ιεράπετρας, λόγω της παλαιάς παράδοσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής να τιμούν την ημέρα των λαμπρών Εγκαινίων του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων που τελέσθηκαν με πάνδημη συμμετοχή την Κυριακή του Θωμά του έτους 1891 από τον μακαριστό Επίσκοπο Ιεροσητείας Αμβρόσιο Σφακιανάκη.
Το απόγευμα του Σαββάτου της Διακαινισίμου Εβδομάδος 26 Απριλίου τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού, κατά την οποία χοροστάτησε και ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος.


Ανήμερα της Κυριακής του Θωμά 27 Απριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου.
Aντι κηρύγματος στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας  αναγνώσθηκε από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Κύριλλο Διαμαντάκη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως η Πατριαρχική Απόδειξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου «Επί τω Αγίω Πάσχα».


Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος ευχήθηκε χρόνια πολλά στο πλήθος των πιστών που κατέκλυσαν το Καθολικό και τους αύλειους χώρους του μοναστηριού.
Ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα στο Αρχονταρίκι και στον αύλειο χώρο της Μονής, όπου προσφέρθηκε καφές και παραδοσιακά εδέσματα σε όλο το εκκλησίασμα, ανάμεσα στο οποίο ήταν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης, ο πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Νικ. Χριστοφακάκης, Αντιδήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.