Κυριακή των Βαΐων στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγ. Αικατερίνης Σητείας

Την Κυριακή των Βαΐων, 13 Απριλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, κατά τη διάρκεια του οποίου ευλόγησε τα βάϊα, και στη συνέχεια τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας.
Ο Σεβ. κ. Ευγένιος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα γεγονότα της θριαμβευτικής εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα «επί πόλου όνου», σημειώνοντας ότι υποδεχόμαστε κι εμείς σήμερα τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό, τον Κύριο της δόξης, τον βασιλέα της ζωής και τον θριαμβευτή του θανάτου, να εισέρχεται στα Ιεροσόλυμα για να παραδοθεί στους σταυρωτές Του και να θυσιαστεί για τη σωτηρία του κόσμου. Γι’ αυτό ας κλίνουμε ευλαβικά τον αυχένα της ψυχής μας μπροστά στο μεγαλείο της Άκρας Ταπεινώσεώς Του και της αγάπης Του προς τον άνθρωπο και ας μη μείνουμε θεατές αλλά ας συμπορευθούμε μαζί Του προς τα σωτήρια Πάθη και την ένδοξο Του Ανάσταση.
Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον ναό και συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεοδ. Πατεράκης.