Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις Μάλλες


Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πανηγύρισε την Τετάρτη 6 Αυγούστου ο Ιερός Ενοριακός Ναός Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μαλλών Ιεράπετρας. Προηγήθηκε η ακολουθία του Όρθρου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε,  κήρξε τον θείο λόγο και μετά τήν οπισθάμβωνον ευχή, κατά το εκκλησιαστικό έθος, ευλόγησε τα πρώτα σταφύλια.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα για το νόημα της Θείας Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Σωτήρος και Θεού ημών Κυρίου Ιησού Χριστού, λίγο πριν από το εκούσιο θείο πάθος Του. Όπως τόνισε ο άνθρωπος καλείται με την Χάρη του Θεού να «αλλοιωθεί την κρείτονα αλλοίωσιν» και να μεταμορφωθεί με βάση το τρίπτυχο της κάθαρης, του φωτισμού και της θέωσης, ευχόμενος, τέλος, την προσωπική μεταμόρφωση πάντων, ώστε να επιτευχθεί και η συνολική μεταμόρφωση της κοινωνίας μας.
Στην πανήγυρη του Ενοριακού Ναού συμμετείχε πλήθος πιστών από τις Μάλλες και τα γύρω χωριά, ανάμεσα στο οποίο ήταν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης, ο πρώην Δήμαρχος και Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Ν. Χριστοφακάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Κουγιουμτζάκης, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Μαλλών.