Εσπερινός και Ιερά Παράκληση  στην Παναγία Κοτσυφιανή Γρα-Λυγιάς Ιεράπετρας

Το απόγευμα της Tρίτης 12 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού και του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κοτσυφιανής της Ενορίας Γρα-Λυγιάς Ιεράπετρας, όπου κήρυξε επίκαιρα και στο τέλος της ακολουθίας ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους στον κατάφυτο από λουλούδια και βασιλικούς κατάλληλα διαμορφωμένο αύλιο χώρο.


Ο Σεβ. κ. Ευγένιος στην εμπνευσμένη ομιλία του στο πυκνό εκκλησίασμα αναφέρθηκε στη μητρική παρρησία και πρεσβεία της «Λυτρωσαμένης ημάς εκ της κατάρας» Υπεραγίας Θεοτόκου προς τον μονογενή Υιό της και Θεό ημών και προέτρεψε να κλίνουμε γόνυ καρδίας και να παρακαλέσουμε την «όντως Θεοτόκον», ως Μητέρα του Θεού και δική μας Μητέρα, να σώζει πάντοτε την κληρονομία της και να προστατεύει τα παιδιά της.
Στην ακολουθία, που έψαλλε πολυμελής χορός ιεροψαλτών, υπό τη διεύθυνη του Πρωτοψάλτη και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ιωάννου Αρώνη, συμμετείχαν πολλοί πιστοί από την περιοχή της Ιεράπετρας.