Ιερά Παράκληση για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε το βράδυ της Δευτέρας 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας. η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου και της ειδικής Ιεράς Παράκλησης προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό για τους διαγωνιζομένους μαθητές στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των Γυμνασίων και των Λυκείων.


Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος και έλαβαν μέρος Εφημέριοι της πόλεως, ενώ συμμετείχε μεγάλος αριθμός μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.
Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος ευλόγησε αρτοκλασία και διάβασε ειδική ευχή επιστηριγμού των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων για την είσοδό τους στις ανώτερες και ανώτατες σχολές.


Στη συγκινητική ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αξία του πεπαιδευμένου ανθρώπου και της εσωτερικής καλλιέργειας που προσφέρει η μόρφωση. Επίσης, αφού χρησιμοποίησε στίχους του Οδυσσέα Ελύτη, για να εξάρει τη συστηματική προσπάθεια και τον προσωπικό αγώνα που καταξιώνουν τη ζωή μας, ευχήθηκε από καρδιάς καλή επιτυχία και αίσια έκβαση της εξεταστικής δοκιμασίας τους. Τέλος, συνεχάρη όλους τους παρόντες μαθητές και επισήμανε ότι ο Παρακλητικός Κανόνας «εις τον Δεσπότην Χριστόν υπέρ των μαθητών των υποκειμένων εις εξετάσεις», που εψάλη ενώπιον της θαυματουργής εικόνος της Παναγίας της Ελεούσης, απευθύνεται στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό που είναι η πηγή της γνώσεως και της αληθινής σοφίας, «ο φωτισμός των ψυχών και των σωμάτων ημών», ευχόμενος  Αυτός με την προστασία, τη μεσιτεία και την αρωγή της Παναγίας της Ελεούσης, να τους χαρίζει δύναμη και φωτισμό για να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στη δοκιμασία των εξετάσεων.


Τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης διένειμε τον άρτο και εικόνες της Παναγίας της Ελεούσης και του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.