Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην Ιερά Μονή Παναγίας Βρυωμένης Ιεράπετρας

Μέσα στο κανυκτικό πνεύμα των ημερών τελέσθηκε το εσπέρας της Δευτέρας 11 Αυγούστου η ακολουθία του Εσπερινού και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο, στην πάλαι ποτέ διαλάμψασα Μονή Παναγίας Βρυωμένης, που σήμερα υπάγεται στην Ενορία Μεσελέρων Ιεράπετρας. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, ο οποίος περιστοιχούμενος από τρεις Ιερείς και τον Αρχιδιάκονο π. Αμβρόσιο ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα.


Ο Σεβ. κ. Ευγένιος μίλησε κατάλληλα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα για την Υπεραγία Θεοτόκο, ως πρεσβεία θερμή, στοργική Μητέρα πάντων των θλιβομένων και ελπίδα των απελπισμένων και αναφέρθηκε στις παιδικές Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, που λαμβάνουν χώρα κάθε καλοκαίρι σ’ αυτό τον ιερό χώρο υπό την σκέπη της Παναγίας της Βρυωμένης, κατά τις οποίες τα παιδιά έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ζήσουν στιγμές αληθινής ψυχαγωγίας σε ένα μοναδικού κάλλους φυσικό περιβάλλον μακρυά από την οθόνη του Η/Υ, των κινητών τηλέφωνων και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες και ανεξίτηλα βιώματα κοινοβιακής ζωής.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τα Μέλη της Περιηγητικής Λέσχης Αγίου Νικολάου και του λοιπούς προσκυνητές της Μονής για την παρουσία και τη συμμετοχή τους στην ακολουθία της Ιεράς Παράκλησης και ευχήθηκε σ’ όλους τις σωστικές πρεσβείες, τη βοήθεια και την προστασία της Κυρίας Θεοτόκου.
Στην ακολουθία συμμετείχαν, εκτός από τους «δεκαπενταριστές» της Μονής, τα μέλη της Περιηγητικής Λέσχης Αγίου Νικολάου και πολλοί κάτοικοι της περιοχής, μεταξύ των οποίων ήταν ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Γ. Κουγιουμτζάκης.