Με επιτυχία διεξήχθησαν οι προαγωγικές εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης»

Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου, ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα του διδακτικού έτους 2013-2014 στην επίσημα αναγνωρισμένη από το κράτος Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης». Οι πρώτες προαγωγικές εξετάσεις της Σχολής πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουνίου. Περίπου 30 μαθητές όλων των ηλικιών εξετάσθηκαν στο θεωρητικό και πρακτικό μέρος της πρώτης τάξης, σύμφωνα με τα οριζόμενα από το Υπουργείο Πολιτισμού μαθήματα και προήχθησαν στο επόμενο έτος σπουδών.
Η Επιτροπή των εξετάσεων, αποτελούμενη από τον Διευθυντή κ. Ιωάννη Αρώνη και τους διδάσκοντες της Σχολής κ. Σταύρο Δασκαλάκη και κ. Ευάγγελο Φραγκούλη, έμεινε ικανοποιημένη από την επιμέλεια και τη συνολικότερη προσπάθεια και πρόοδο των μαθητών. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων η Επιτροπή υπενθύμισε στους μαθητές ότι σκοπός της Σχολής είναι η καλλιέργεια, η προβολή και η διάδοση της εκκλησιαστικής μουσικής σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο και η δημιουργία μελλοντικών ιεροψαλτών, σημειώνοντας την ανάγκη συνεχούς εξάσκησης, τακτικής μελέτης των κλασικών μαθημάτων της Βυζαντινής Μουσικής, διαρκούς επαφής με το ιερό αναλόγιο και πραγματικής αγάπης στη σπουδή της ιερής ψαλτικής τέχνης.