Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Μεσελέρων


Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου, εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον Αιδεσιμ. π. Ιωάννη Τράκο, Εφημέριο Ενορίας Γρα-Λυγιάς και πρώην Εφημέριο Ενορίας Μεσελέρων και από τον νέο Εφημέριο της Ενορίας Μεσελέρων π. Αντώνιο Τσίρκα, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Μεσελέρων Ιεράπετρας.
Ο Σεβασμιώτατος με λόγο μεστό αναφέρθηκε στην αποστολή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, που ετοίμασε «την οδόν του Κυρίου» κηρύσσοντας προδρομικά μέσα στην έρημο το μήνυμα του Ευαγγελίου του Χριστού και αξιώθηκε να βαπτίσει τον Θεάνθρωπο.  Όπως σημείωσε ο τιμώμενος Άγιος, ως τελευταῖος Προφήτης, Βαπτιστής του Κυρίου και μάρτυρας της πίστεώς μας,  κατέχει ιδιαίτερη θέση στην Εκκλησία μας, αφού σύμφωνα με τον ίδιο τον Ιησού Χριστό υπήρξε «ουκ εγήγερται εν γεννητοίς γυναικών μείζων Ιωάννου του βαπτιστού» (Ματθ. 11,11), αποτελώντας κορυφαίο όργανο της θείας πρόνοιας και του έργου της σωτηρίας του κόσμου.
Τέλος, ο Σεβ. κ. Ευγένιος παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον νέο Εφημέριο της Ενορίας π. Αντώνιο Τσίρκα και ευχήθηκε τα δέοντα στον εορτάζοντα π. Ιωάννη Τράκο και στον Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Αρώνη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης».