Χοροστασίες Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κατά την Μ. Δευτέρα και Μ. Τρίτη

Εσπέρας της Μεγάλης Δευτέρας

Tο εσπέρας της Μεγάλης Δευτέρας 14 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος πόλεως Ιεράπετρας.

 

Πρωί της Μεγάλης Τρίτης

Το πρωί της Μεγάλης Τρίτης 15 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού πόλεως Ιεράπετρας.

 

Ευχέλαιο στην Ιερά Μονή Αγιασμένου Ιεράπετρας

Το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης 15 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος τέλεσε το Ιερό Ευχέλαιο στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Αγιασμένου Ιεράπετρας, όπου έχρισε με το ευλογηθέν έλαιο του Ευχελαίου τις Μοναχές και έναν προς έναν όλους τους συμμετέχοντες πιστούς.

 

Εσπέρας της Μεγάλης Τρίτης

Το εσπέρας της Μεγάλης Τρίτης 15 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, όπου η πολυμελής χορωδία του ναού με επικεφαλής τον Πρωτοψάλτη του ναού κ. Ιω. Αρώνη απέδωσε μελωδικότατα το υμνογραφικό αριστούργημα του δοξαστικού των αποστίχων, γνωστού ως «Τροπαρίου της Κασσιανής».

 

Πρωί της Μεγάλης Τετάρτης

Το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης 16 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος τέλεσε την τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου πόλεως Ιεράπετρας.