Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής


Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε την Παρασκευή της Διακαινησίμου 25 Απριλίου η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.
Το εσπέρας της Πέμπτης της Διακαινησίμου 24/4 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Κύριλλο Διαμαντάκη, τους δύο Ιερομονάχους της Μονής και τον Εφημέριο της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Σητείας π. Μιχαήλ Συντυχάκη, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής και ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και ευχήθηκε χρόνια πολλά στο εκκλησίασμα  στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας.


Ανήμερα της εορτής, Παρασκευή της Διακαινησίμου 25/4, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Κύριλλο Διαμαντάκη και Εφημερίους όμορων Ενοριών, ιερούργησε στον πανηγυρίσαντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Επισκοπής Ιεράπετρας.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Ευγένιος μίλησε επίκαιρα για την Υπεραγία Θεοτόκο ως Ζωοδόχο Πηγή στο πλήθος των πιστών, σημειώνοντας ότι η  Παναγία μητέρα του Χριστού και Μητέρα αποτελεί την Πηγή της Ζωής, την ελπίδα, την σκέπη και το αγαλλίαμα πάντων των χριστιανών.


Πλήθος πιστών συμμετείχε στην πανήγυρη του ναού, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης, ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Κων. Δερμιτζάκης, ο πρ. Δήμαρχος κ. Νικ. Χριστοφακάκης, ο Περιφ. Σύμβουλος κ. Νεκτ. Παπαβασιλείου.