Η εορτή του Αποστόλου Τίτου
στον φερώνυμο Ιερό Καθεδρικό Ναό της πόλεως Ηρακλείου


Με πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία πανηγύρισε την Τρίτη 27 Aυγούστου, μνήμη του Αγίου Τίτου πρώτου Επισκόπου της Εκκλησίας Κρήτης, ο φερώνυμος Ιερός Καθεδρικός Ναός της πόλεως του Ηρακλείου, όπου φυλάσσεται η τίμια Κάρα του Αγίου.


Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος και έλαβαν μέρος οι Σεβ. Μητροπολίτες Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος ναού, ανεπέμφθη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των υπέρ της πίστεως και της πατρίδος σφαγιασθέντων χριστιανών του Μεγάλου Κάστρου την 25η Αυγούστου 1998 και στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο τους από τούς εκπροσώπους των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.


Στη Θεία Λειτουργία και στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασ. Λαμπρινός, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευρ. Κουκιαδάκης, ο Ευροβουλευτής Ν. Μαριάς, οι βουλευτές Ν. Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης και κ. Σ. Δανέλλης, οι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών.