Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Καλογέρων Ιεράπετρας

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή πιστών εορτάσθηκε την Παρασκευή 17 Ιουλίου η εορτή της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα ναό που βρίσκεται στους Καλογέρους Ιεράπετρας.
Την Πέμπτη το εσπέρας, παραμονή της εορτής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην Ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο.


Στην μεστή θεολογικών νοημάτων επίκαιρη ομιλία του, ο Σεβ. κ. Ευγένιος αναφέρθηκε στην ομολογία της πίστεως που επισφράγισε με το μαρτύριό της η Αγία Μαρίνα, τονίζοντας ότι σε ηλικία μόλις δεκαέξι ετών η μεγαλομάρτυς του Χριστού, είχε πλήρη συνείδηση καί γνώση της ορθοδόξου πίστεώς μας. Σήμερα, είπε, τα παιδιά μας, δυστυχώς, δεν είναι ώριμα σ᾽ αυτήν την ηλικία αλλά και ούτε σε μεγαλύτερη, γιατί δεν έχουν στόχους, ιδανικά και αρχές από την μακραίωνη παράδοσή μας. Επεσήμανε ότι κατά την πρόσφατη εκδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως στη Βόρεια Ήπειρο οι προσκυνητές και ο ίδιος ο Σεβ. που ηγήθηκε της εκδρομής, διαπίστωσαν ότι σε καθαρά ελληνικά χωριά με γλώσσα και παράδοση ελληνική όσοι έχασαν την πίστη τους λόγω του αθεϊστικού καθεστώτος, δεν την ξαναπόκτησαν, ευχόμενος να μην συμβεί εκ νέου αυτό το δυσάρεστο γεγονός και στις μέρες μας.
Ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε ιερατικό συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.