Αρχιερατικός Εσπερινός
στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην «Μπόντα» Σητείας

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή των πιστών της περιοχής πανηγύρισε την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου, στη θέση «Μπόντα», κοντά στό αεροδρόμιο Σητείας.
Το εσπέρας του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού, στον οποίο χοροστάτησε, ευλόγησε το πλήθος των προσφερομένων άρτων και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από Εφημερίους του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας και άλλους Εφημερίους και τους δύο Διακόνους.
Στην εμπνευσμένη αναφέρθηκε στον Άγιο Νικόλαο ως «Κανόνα πίστεως, εικόνα πραότητος και Διδάσκαλο της εγκρατείας» και ευχήθηκε στο πολυάριθμο εκκλησίασμα τις πρεσβείες του και την προστασία του στους ναυτικούς μας και σ’ όσους βρίσκονται σε δοκιμασίες και θλίψεις.  
Στον Εσπερινό της εορτής έλαβαν μέρος Εφημέριοι της πόλης και παρέστη πλήθος πιστών.
Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 12/6, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και ιερατικό συλλείτουργο, στο οποίο προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.