Η εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε την Τετάρτη 1 Ιουλίου η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των Ρωμαίων.
Το εσπέρας της Τρίτης 30/6 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τους Εφημερίους της περιοχής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού, ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε επίκαιρα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στα «Αχλιά» της Ενορίας Μαύρου Κολύμπου.


Ανήμερα της εορτής, Τετάρτη 1 Ιουλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος ιερούργησε συμπαραστατούμενος από Εφημερίους της περιοχής, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στον πανηγυρίσαντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, και Μύρτου Ιεράπετρας, τονίζοντας ότι η ψυχική υγεία είναι απαραίτητη για να υπάρχει και η σωματική υγεία. «Οι Άγιοι Ανάργυροι, ανέφερε ο Σεβ., και οι Πατέρες της Εκκλησίας μιλούν για την ψυχοσωματική υγεία που κερδίζεται από την πίστη, την αυτογνωσία και την μετάνοια. Γιαυτό τους εορτάζει η Εκκλησία μας καθόλη τη διάρκεια του έτους ως θεράποντες ιατρούς, γιατί πρώτα οι ίδιοι ήταν θεραπευμένοι από την πίστη και τη χάρη του Θεού».