Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον πανηγυριζόντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γρα Λυγιάς

Με τη δέουσα λαμπρότητα και πολυπληθή συμμετοχή πιστών εορτάσθηκε την Πέμπτη 21 Μαΐου η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και η μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον πανηγυρίζοντα Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Ενορίας Γρα Λυγιάς Ιεράπετρας.
Την παραμονή, Τετάρτη 20/5, τελέσθηκε ο Μεγάλος πανηγυρικός Εσπερινός, κατά τον οποίο συμμετείχαν Κληρικοί της περιοχής, προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμ. Κυρίλλου Διαμαντάκη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, ο οποίος και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.


Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη 21/5, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια, περιστοιχούμενος από τους Αιδεσιμωτάτους Πρωτ. Σάββα Λιναρδάκη, Εφημέριο του Ι. Ναού Μιχαήλ Αρχαγγέλου πόλεως Ιεράπετρας, και π. Ιωάννη Τράκο, Εφημέριο της Ενορίας Γρα Λυγιάς, και τον Αρχιδιάκονο π. Αμβρόσιο Σκαρβέλη, ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο, ενώ έψαλε, όπως καί στον Εσπερινό, χορός Ιεροψαλτών με επικεφαλής τον Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Αρώνη.
Στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε, εκτός από τους δύο τιμώμενους Ισαποστόλους Αγίους, στη μεγάλη εορτή της Αναλήψεως υπογραμμίζοντας ότι ο Θεάνθρωπος Κύριος μας Ιησούς Χριστός εξύψωσε την ανθρώπινη φύση ανερχόμενος στους Ουρανούς κατά την ένδοξη επάνοδό Του στον θείο θρόνο, από όπου καταδέχθηκε να κατέλθει στη γη, για να επιτελέσει το σωτήριο έργο του.
Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκε κέρασμα και καφές στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Γρα Λυγιάς.
Στην πανήγυρη συμμετείχε πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή, μεταξύ των οποίων αφ εσπέρας παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Εμμ. Φραγκούλης, Αργ. Πανταζής, Εμμ. Λουτσέτης και άλλοι εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο πρ. Δήμαρχος κ. Μιχ. Μυγιάκης, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιεράπετρας κ. Νεκτ. Φρονιμάκης, κ.α.