Η πανήγυρη του Ιερού Ναού
Αγίoυ Θεράποντος Επάνω Χωρίου Ιεράπετρας

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και με τη δέουσα λαμπρότητα πανηγύρισε την Πέμπτη 14 Μαΐου, εορτή του Αγίου Θεράποντος, Επισκόπου Κύπρου του Θαυματουργού, το φερώνυμο δεξιό κλίτος του Ιερού Ενοριακού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Επάνω Χωρίου Ιεράπετρας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τους Εφημερίους των Ενοριών Ι. Κ. Ναού Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, Παχείας Άμμου, Κάτω Χωρίου, Καββουσίου, Χριστού και Επάνω Χωρίου, καθώς και από τους δύο Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε τον θείο λόγο επίκαιρα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα και τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιερέως Νικολάου Παρσωτάκη, πρώην Εφημερίου της Ενορίας Επάνω Χωρίου.


Προηγουμένως ο νέος Εφημέριος της Ενορίας Επάνω Χωριού π. Δημήτριος Πρωτοψάλτης προσφώνησε κατάλληλα τον Σεβ. Ποιμανάρχη κ. Ευγένιο και αναφέρθηκε στο έργο του αείμνηστου π. Νικολάου Παρσωτάκη κατά την πολύχρονη ιερατική διακονία του στην Ενορία Επάνω Χωρίου.


Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Χωριού και πολύς κόσμος από την ευρύτερη περιοχή, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε στην πλατεία του χωριού την έδρα της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ», συνομίλησε με τους εκπροσώπους της κ. Κυριακή Αγγελάκη, Πρόεδρο, και κ. Εμμανουήλ Κουφάκη, Γραμματέα, και ενημερώθηκε για τις καινοτόμες δράσεις και τους σκοπούς της επιχείρησης.