Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Μαλλών

Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, εορτή της μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού, πανηγύρισε με λαμπρότητα ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός στις Μάλλες Ιεράπετρας.
Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας Μαλλών π. Στυλιανό Μαθιουδάκη, τον Εφημέριο Μύρτου π. Ελευθέριο Δαργάκη, τον Εφημέριο της Ενορίας Χριστού και Μεταξοχωρίου π. Εμμανουήλ Προϊστάκη και τον Αρχιδιάκονο π. Αμβρόσιο Σκαρβέλη, ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα το θείο λόγο στον κατάμεστο από πιστούς πανηγυρίζοντα ναό, όπου φυλάσσεται τεμάχιο του ιερού λειψάνου του αγίου το οποίο και ετέθη προς προσκύνηση στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.


Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του σημείωσε τη δύναμη της πίστεως και την προσήλωσή του γέροντος ιερέως Αγίου Χαραλάμπους στην αληθινή πίστη δηλώνοντας με παρρησία ότι σε οποιοδήποτε βασανιστήριο και να υποβληθεί δεν πρόκειται να αρνηθεί την πίστη της Εκκλησίας και στα θαύματα που επιτέλεσε κατά το μαρτύριό του και συνεχίζει να επιτελεί μέχρι τις μέρες μας.


Στην πανήγυρη συμμετείχαν οι Ενορίτες και άλλοι πιστοί της περιοχής, μεταξύ των οποίων ο Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιεράπετρας κ. Εμμ. Φραγκούλης και Ανδρ. Παπαδοπετράκης, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Μαλλών κ.α.