Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Χριστοφόρου

Eνορίας Παχείας Άμμου Ιεράπετρας

Μέσα στη λαμπρότητα της αναστάσιμης περιόδου και με μεγάλη συμμετοχή των πιστών πανηγύρισε το Σάββατο 9 Μαΐου ο Ιερός Ναός Αγίου Χριστοφόρου Παχείας Άμμου, που δεσπόζει επί της εθνικής οδού Αγίου Νικολάου-Σητείας, στον κόμβο της Παχείας Άμμου-Ιεράπετρας.
Το απόγευμα της Παρασκευής 8 Μαΐου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Κύριλλο Διαμαντάκη και Εφημερίους όμορων Ενοριών, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο στο πλήθος των πιστών που κατέκλυσαν τον πανηγυρίζοντα ναό.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε στον τιμώμενο άγιο και τη μεταμορφωτική δύναμη της αληθινής αγάπης που έχει ο άνθρωπος που γνωρίζει προσωπικά τον Αναστάντα Χριστό και γίνεται Χριστοφόρος και σημείωσε ότι οι εκατοντάδες οδηγοί και επιβάτες που διέρχονται καθημερινά από το κομβικό σημείο που βρίσκεται ο πανηγυρίζων ναός έχουν ανάγκη την παρουσία και βοήθεια του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, του οποίου επικαλέσθηκε τη συνεχή προστασία και χάρη στη ζωή όλων των συμμετεχόντων στην πανήγυρη.


Ακολούθησε μικρή δεξίωση στον αύλειο χώρο του ναού με παραδοσιακά εδέσματα και κεράσματα που πρόσφερε ο Πολιτιστικός, Οικολογικός και Λαογραφικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Γυναικών «Νηριήδες» Παχείας Άμμου.
Πλήθος πιστών συμμετείχε στoν πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής, μεταξύ των οποίων οι Αντιδήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης, κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Γεώργιος Ραπάνης και άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ιερατικό συλλείτουργο.