Δοξολογία στον Ι.Κ. Ναό Αγίας Τριάδος πόλεως Αγίου Νικολάου
για την εορτή του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της ΕΛ.ΑΣ.

 


Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, εορτή της μνήμης του προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. ΕΥΓΕΝΙΟΣ προέστη στην εοπίσημη Δοξολογία που τελέσθηκε με πρωτοβουλία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος πόλεως Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας και του προστάτη της Αγίου Αρτεμίου».
Στη Δοξολογία και στην εκδήλωση που ακολούθησε παρέστησαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνιος Ζερβός, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Ταξίαρχος κ. Κων/νος Περάκης, ο Ταξίαρχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου κ. Εμμ. Πετάσης, Αξιωματικοί και άλλα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, εκπρόσωποι των Δήμων του Νομού Λασιθίου και των τοπικών φορέων, αντιπρόσωποι των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Πρόεδρος κ. Ηλ. Νταραράς και Μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου καθώς και οι απόστρατοι του Σώματος.
Όπως είναι γνωστό η 20η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως «Ημέρα της Αστυνομίας» καθώς είναι η ημέρα μνήμης του προστάτη του Σώματος Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου. Παράλληλα αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Δημήτριος Τσακνάκης.