Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Ευσταθίου
στο Σελάκανο Ιεράπετρας

 

Την Κυριακή μετά την Ύψωσιν του Τιμίου Σταυρού, 20 Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Ευσταθίου, πανηγύρισε με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών ο φερώνυμος Ιερός Ναός στο πευκόδασους του Σελακάνου της Ενορίας Χριστού Ιεράπετρας.
Το απόγευμα του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού και ανήμερα της πανηγύρεως Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.


Ειδικότερα, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε, περιστοιχούμενος περιστοιχούμενος από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Κύριλλο Διαμαντάκη, τον Εφημέριο της Ενορίας Χριστού π. Εμμανουήλ Προϊστάκη και τον Αρχιδιάκονο Αμβρόσιο.


Τον θείο λόγο κήρυξε κατάλληλα ο Σεβ. κ. Ευγένιος, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στον απόηχο της εορτής του Τιμίου Σταυρού, ως σύμβολο και όπλον των χριστανών κατά του διαβόλου, μίλησε για την πίστη και ιώβεια υπομονή του Αγίου Μάρτυρος Ευσταθίου και της υπόλοιπης οικογένειάς του, της συζύγου του αγίας Θεοπίστης και των δύο παιδιών τους, των αγίων Αγαπίου και Θεοπίστου, υπογραμμίζοντας τη ρήση του ιερού Χρυσοστόμου ότι «τιμή μάρτυρος, μίμησις μάρτυρος».