Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και απονομή οφφικίου στον Εφημέριο

της Ενορίας Κάτω Χωριού

Tην Κυριακή της Τυρινής 22 Φεβρουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Δημητρίου Πετάση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Ενορίας Κάτω Χωρίου Ιεράπετρας.


O Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή και αναφέρθηκε στην ενθύμηση της εξόδου των Πρωτοπλάστων από τον παράδεισο της τρυφής λόγω της κακής χρήσης από τον άνθρωπο της ελεύθερης βούλησής του και ευχήθηκε πατρικά η Μεγάλη Τεσσαρακοστή να αποτελέσει για όλους μια ευκαιρία για να «αποθώμεθα τα έργα του σκότους και ενδυσώμεθα τα όπλα του φωτός», ώστε να ανανήψουμε πνευματικά και να προετοιμασθούμε κατάλληλα για να υποδεχθούμε τα σεπτά Πάθη και την ένδοξη Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. κ. Ευγένιος τίμησε με το οφφίκιον του Οικονόμου τον Αιδεσιμώτατο Εφημέριο της Ενορίας π. Παντελεήμονα Καββουσανό, ως αναγνώριση της πολυετούς και φιλόπονης υπηρεσίας και θεοφιλούς διακονίας του στο Ιερό Θυσιαστήριο της Τοπικής Εκκλησίας και της Ενορίας Αγίας Τριάδος Κάτω Χωριού τους 14 τελευταίους μήνες.